۱۵ اسفند ۱۳۹۱، ۸:۵۶

بررسی جریان فرهنگی کشور در سال 91/ تصمیمات فرهنگی در سطح اجرا دچار مشکل می شوند

بررسی جریان فرهنگی کشور در سال 91/ تصمیمات فرهنگی در سطح اجرا دچار مشکل می شوند

رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی با تأکید برسران سه قوه و خود مقام معظم رهبری از فرهیختگان فرهنگی کشور هستندگفت: دغدغه اصلی آنها دغدغه های فرهنگی است در چنین وضعیتی سعی می شود که پیشرفت فرهنگی حاصل شود .

حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد مهمترین دستاوردها و آسیب های فرهنگی سال 91 گفت: باید شاخص هایی در این خصوص تعریف کنیم تا ملاک ارزیابی دستاوردها و آسیب های فرهنگی کشور باشد. بعد از آن نیازمند آمارها هستیم با یک نمونه آماری صحیح باید دید چه مقدار به این شاخص ها دور یا نزدیک شده ایم. البته من چون این شاخص ها و آمارها را ندارم نمی توانم به این سؤال پاسخ دهم. اما برای مثال می گویم که تعداد شرکت کنندگان نماز جماعات یک شاخص است اگر کم یا زیاد بشود با توجه به فراوانی مساجد باید دید در مناطق شهری و روستایی این شاخص چقدر درمسائل فرهنگی مؤثر افتاده است.  

وی افزود: با مشاهده راهپیمایی های 22 بهمن هم می شود گفت مردم استقبالشان از نظام کم نشده است و این یک شاخص فرهنگی است که علی رغم گرانی ها و مشکلات اقتصادی مردم هنوز هم پشتیبان نظام جمهوری اسلامی هستند.

سادات منصوری در مورد عملکرد نهادهای فرهنگی درسال 91 یادآور شد: سال 91 سال سختی برای نهادهای فرهنگی و دست اندرکار فرهنگ بود. آنهم به دلیل مشکلات بودجه ای که برای این نهادها پیش آمد. هروقت کشور به مشکل بودجه ای بر می خورد اولین جا نهادهای فرهنگی ضربه می خورند.از بودجه آنها به حق یا نا حق کاسته شد. این کاهش راندمان عملکرد آنها را پایین آورد. اما باید گفت با توجه به بودجه و امکاناتی که در اختیار آنها بوده عملکردشان چطور بوده که انشاءالله هرسال بهتر از سال گذشته است.

وی درمورد اینکه در پایان 91 چه نیاز فرهنگی و فکری احساس می شود که باید به آن پرداخته شود عنوان کرد: برای اینکه در یک وضعیت فشار و تحریم افتصادی هستیم و مقام معظم رهبری به حق امسال را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ملی نامید باید سعی کنیم این فرهنگ را در مردم جا بیندازیم. یعنی به بیگانه دل نبندیم و همه امیدها به داخل باشد هم تولید کننده بهترین کالا را برای مصرف داخلی تولید کند و هم مصرف کننده از کالای داخلی استفاده کند. این فرهنگ لازمه بقای کشور در وضعیت فعلی اقتصادی است. جنبه های فرهنگی دیگر هم مهم است برای مثال مسلمان و شیعه بودن ما قواعدی دارد که مهمتر از همه رعایت تقوا و دستورات الهی است.

رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی در مورد شرایط فرهنگی و فضای اندیشه ای کشور هم گفت: در مورد تولید علم و اندیشه اینکه چقدر در این زمینه ها پیشرفت و کار کرده ایم فعالیت های خوبی صورت گرفته اما هنوز حوزه های فراوانی در کشور است که باید از نظر اندیشه و فکر روی آن کار شود تا خوراکی بشود برای پایه گذاری فرهنگی ما. کارهای دانشگاهی و تحقیقات حوزوی باید بیشتر شود.

وی درمورد اینکه آیا جریان فرهنگی کشور رو به پیشرفت است هم افزود: سران سه قوه و خود مقام معظم رهبری از فرهیختگان فرهنگی کشور هستند که دغدغه اصلی اشان دغدغه های فرهنگی است در چنین وضعیتی سعی می شود که پیشرفت فرهنگی حاصل شود اگر کاستی هایی می بینیم به خاطر این است که تصمیمات و فرامین از بالا که به زیردستی ها می رسد دچار استحاله می شود و پایین دستی ها مرتکب اشتباهاتی می شوند والا تصمیم گیری های کلان کشور معطوف به مسائل و پیشرفت فرهنگی است.

کد خبر 2010513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha